Om projektet

Hvad er European Solardays?

Hvad der startede i 2002 som “Day of the Sun” i Østrig har udviklet sig til en omfattende fælles-europæisk kampagne, der kører over flere uger i maj.

De europæiske Solar Days har succes med at fremme brugen af solen som en fri ubegrænset vedvarende energikilde, som er til rådighed overalt og for alle til at producere varme og elektricitet.

Deltager lande 2009

Fra EU rapport 2009

Kampagnen sætter fokus på solenergi og involverer flere hundrede tusinde borgere på lokalt plan. I 2011 deltog der 19 europæiske lande i kampagnen, som omfattede 8000 arrangementer med 630.000 deltagere. Dvs. én ud af 1000 EU-borgere var i kontakt med kampagnen og i 2012, hvor Danmark var med for anden gang, blev kampagnen endnu større. Vi ser derfor frem til kampagnen i 2013, hvor vi igen forventer fremgang.

Kampagnen samler de vigtigste aktører indenfor solvarme og sol-elektricitet sektorerne i hele Europa. De europæiske Solar Days er koordineret af den europæiske solvarmeorganisation ESTIF i tæt samarbejde med den europæiske solcelle organisation EPIA, og støttes af omkring 25 organisationer på nationalt og europæisk plan.  Endvidere støttes kampagnen af Europa kommissionen.

For at se hvad der sker i andre lande besøg den fælles eupæiske hjemmeside her

Projektteam

For at Solar Days bliver til en landsdækkende begivenhed skal der laves events rundt om i landet. Alle kan tilmelde sig som arrangør af en event. Arrangørerne får hjælp og støtte bl.a. i form af gratis materialer af projektteamet bag Solar Days i Danmark. Projektteamet består af Ekolab (tidligere Ellehauge & Kildemoes), der er projektleder og Solar City Copenhagen. Her udover er der en følgegruppe fra Dansk Solvarmeforening.