Solar Days i Danmark

Solenergi har potentiale til at afløse store mængder fossile brændstoffer og levere bæredygtig energi til danskerne.

Solar Days – Europæiske soldage.
Hvad der startede i 2002 som “Day of the Sun” i Østrig har udviklet sig til en omfattende fælles-europæisk kampagne, der kører over flere uger i maj.
De europæiske Solar Days har succes med at fremme brugen af solen som en fri ubegrænset vedvarende energikilde, som er til rådighed overalt og for alle til at producere varme og elektricitet. Dansk Solvarmeforening er den danske part i dette EU-projekt og de bruger Ekolab som projektledere.

Kampagnen sætter fokus på solenergi og involverer flere hundrede tusinde borgere på lokalt plan. I 2011 deltog der 19 europæiske lande i kampagnen, som omfattede 7000 arrangementer med 600.000 deltagere. Dvs. én ud af 1000 EU-borgere var i kontakt med kampagnen og i 2012, hvor Danmark er med for anden gang, bliver kampagnen endnu større.

Kampagnen samler de vigtigste aktører indenfor solvarme og sol-elektricitet sektorerne i hele Europa. De europæiske Solar Days er koordineret af den europæiske solvarmeorganisation ESTIF i tæt samarbejde med den europæiske solcelle organisation EPIA, og støttes af omkring 25 organisationer på nationalt og europæisk plan.  Endvidere støttes kampagnen af Europa kommissionen.

Solar Days gennemføres med støtte fra EU i 2011-2013. I 2012 afholdes solardays.dk den 10-12 maj med solevents over hele landet.

Lukket for kommentarer