Solenergi er en kendt teknologi

Artikel fra solavisen 2011

Produkter til udnyttelse af solens stråler findes allerede på markedet. De tilgængelige produkter har gennem mange år været udviklet, så de i dag kan udnytte en meget stor del af indstrålingen fra solen, i nogle anlæg endda også i gråvejr.

Husejere, der allerede har investeret i solenergi, vil gøre meget for at beholde det. Har du en ejer af et solvarmeanlæg i omgangskredsen, kan du roligt spørge til erfaringerne. Samtalen vil hurtigt medføre en anbefaling til at investere i paneler til udnyttelse af solenergien, både til varme, varmt vand og elektricitet.

Et anlæg til udnyttelse af solens energi vil tjene sin investering hjem i levetiden, de fleste endda meget før. Du kan som kunde derfor regne med, at den opnåede besparelse på den tilførte energi til huset dækker udgifterne til et eventuelt lån til anlægget. Har du valgt det rigtige anlæg, vil det blive synligt på budgettet allerede det første driftsår. Der vil ikke være behov for indkøb af samme mængde gas eller olie, ligesom elmåleren efter montering af sol-el vil vise et lavere forbrug i første driftsår.

Som forbruger vil det være naturligt, at du ved budgetlægning tager udgangspunkt i det forløbne års udgifter. Derfor vil det ”nye” forbrug blive indarbejdet i budgettet, hvor det giver luft til andre investeringer eller øget forbrug. En ejer af et anlæg til opsamling af solenergi vil altså have et mere luftigt budget med plads til ekstra goder, som endda efter udløbet af et eventuelt lån bliver mere markant.

Der kan gives mange bud på gode råd i forbindelse med investeringer i solanlæg, og for den tænksomme husejer kan det let blive uoverskueligt, om det er den rigtige løsning til supplement af energianlægget i huset. Nedenfor angives nogle gode råd, som husejeren kan bruge i sine overvejelser om husets næste investering.

- Anlæg til opsamling af solenergi er en kendt teknologi, som giver en sikker drift
- Investering i et solenergianlæg giver luft i budgettet fra første driftsår
- Hvis du benytter uddannede installatører vil kvaliteten følge prisen, så det betaler sig at finde det rigtige anlæg i samarbejde med sin installatør
- Man kan finde uddannede installatører med DS-garanti på www.ds-garanti.dk
- Der kan findes godkendte produkter via www.kso-ordning.dk
- Ejere af solenergianlæg er uafhængige af stigende brændselspriser
- Nuværende ejere af solenergianlæg er de bedste ambassadører, så spørg til deres erfaringer

Lukket for kommentarer