Solenergi hos private og hos forsyningsselskab

Vi har fået lavet et par videointerviews med nogle af de medvirkende i den kommende Solar Days-avis. De giver selvfølgelig kun et lille indtryk, af hvad der bliver sagt i interviewet. Avisen bliver udgivet i forbindelse med de forskellige arrangementer.

Solvarme til private

Johannes Nicolajsen fra Tved har sammen med sin kone Mette Frøkjær investeret i et solvarmeanlæg fra Sonnenkraft. De er meget glade for anlægget, der er lige så ukompliceret for dem at bruge som det oliefyr de også har, og som de håber solvarmeanlægget vil aflaste. Desværre er det stadigt for tidligt at sige præcist, hvor meget de sparer på olieregningen, da solvarmeanlægget blot er halvandet år gammelt og de sidste to vintre har været usædvanligt hårde.

Solceller med fokus på innovation

Bjarne Andersen fra Albæk er selvstændig erhvervsmand og leverer materialer til byggebranchen. Det afspejler hans valg af solceller, der leverer strøm til en varmepumpe til hans lavenergihus. Det giver ham en meget lav varmeregning.

Solvarme i et fjernvarmeområde

Brædstrup Fjernvarme har planer om, at etablere verdens største solvarmeanlæg. Her fortæller Direktør Per Kristensen om det anlæg de allerede har og om deres planer for at implementere endnu mere solvarme i fjernvarmeproduktioen.

 

Lukket for kommentarer