Sonnenkraft som sponsor

Endnu en sponsor har nu meldt sig til at sponsorer Solar Days i Danmark. Det er virksomheden Sonnenkraft.

 

Artikel fra solavisen 2011

Tillid er hjørnestenen

“Vi valgte vores anlæg, fordi vores VVS-mand anbefalede det – og ham har vi tillid til.” Så kort kan skoleleder Johannes Nicolajsen opsummere valget af deres Sonnenkraft solvarmeanlæg.

Det er en skøn lørdag i begyndelsen af april, hvor de åbne vidder i Thy viser sig fra deres allerbedste side. Fuglene synger, det er vindstille – eller så vindstille det bliver i Thy – og solen skinner fra en skyfri himmel. I dag er det en rigtig solenergidag. Vi er på besøg hos skoleleder Johannes Nicolajsen og hans kone lærer Mette Frøkjær. De bor i Tved på et lidt afsides gammelt landbrug.. Du drejer fra landevejen mellem Thisted og Hanstholm og med ét er du ude i naturen med udsigt til heden. En solskinsdag som i dag bliver det ikke smukkere.

Det er dyrt derude på landet
Når du bor på landet, er du også nødt til at stå for din egen energiforsyning. Det betyder for de fleste, at de må finde sig i et oliefyr, hvilket hverken er godt for samvittigheden, hvis man gerne vil leve klimarigtigt eller for tegnebogen, hvis vintrene bliver som 2010 og 11. “Det har været absurd dyrt de sidste to vintre” fortæller Johannes, hvilket understreger det store energiforbrug, familien har været tvunget til. Den generelt høje varmeregning har været med til at motivere indkøbet af solfangeren for halvandet år siden. “vi har dog ikke kunnet få et reelt billede af den energibesparelse, vi har haft, da vintrene har været meget hårde og sommeren imellem forholdsvist kort. Der gik blot syv måneder fra den sidste sne var forsvundet til alt var snedækket igen”, forklarer Johannes.

Mette Frøkjær fortæller, at da de flyttede ind for 10 år siden, overvejede de, hvilken varmekilde de skulle have. Tidligere havde de både haft halmfyr og stoker, men det er energiløsninger, der kræver at man arbejder med dem hele tiden, og det havde de ikke længere lyst til i deres travle hverdag. Derfor faldt valget på et oliefyr, der ikke krævede mange brugerinput.

Vedligeholdelsesfri solvarme
“Vi har dog et ønske om at kunne leve med et lavt CO2-fodaftryk og have CO2-neutral energi i huset. Derfor besluttede vi os for at investere i et solvarmeanlæg.” siger Johannes. På anbefaling af deres VVS-mand besluttede de sig for et komplet anlæg fra Sonnenkraft. Anlægget kostede dem knapt 38.000 kroner og med installation løb det samlet op i 75.000 kroner. Om sommeren dækker anlægget fuldstændigt familiens behov, og er der overskudsproduktion, hvis familien er af sted på ferie, kan varmen ledes ud i gulvvarme. “Det der gjorde udslaget for mig, var at driften af anlægget er fuldautomatisk. Vi skal ikke pille ved noget – Det kører bare.” fortæller Mette.

Anlægget er placeret i et diskret hjørne på ejendommen, hvor man alligevel ikke kommer og ser i det daglige, hvilket betyder at du faktisk slet ikke opdager solvarmeanlægget, medmindre du leder efter det. Anlægget er elegant hængt op på gavlen af en gammel staldbygning. På den måde bliver det smukke gamle stuehus ikke visuelt påvirket, men Johannes fortæller også, at de gamle tegl på huset næppe ville kunne holde til anlægget.

Hvad så nu?
Men ønsket om CO2-neutral energi spøger stadigt hos familien, og Johannes har efter nogen tids overtalen fået sit ønske om jordvarme opfyldt. Det betyder, at de nu har en ansøgning inde hos Thisted Kommune om at få lov til at nedlægge 800 meter jordvarmerør på ejendommen. Så kan de endeligt sige farvel til det gamle oliefyr. Johannes fortæller, at et sådant eldrevet jordvarmeanlæg jo giver ekstra god fornuft i Thy, hvor mere end 100 % af den forbrugte elektricitet stammer fra vindmøller og vedvarende energi. “Derved bliver vores energiforsyning endeligt CO2-neutral,” siger han. Men det burde ikke stoppe her fortætter Johannes og peger over på den gamle staldbygning med et fuldstændigt sydvendt tag. “Lige så snart det bliver rentabelt at installere mere end 6 kW solceller, så vil jeg alvorligt overveje det. Solceller passer vores energiønsker perfekt, da det ligesom vores solvarmeanlæg kører uden indblanding fra os.”

Det gjorde udslaget
Det der gjorde udslaget for at Johannes og Mette investerede så mange penge i vedvarende energi til familien, var den gode rådgivning de fik. De fortæller samstemmende, at det er meget vigtigt, at du som forbruger kan få god og kvalificeret rådgivning. Det er jo let at lade begejstringen løbe af med sig, således at man køber alt for stort og dyrt ind og ender med ikke at kunne bruge varmen på en hensigtsmæssig måde. Det er også vigtigt, at du handler med installatører, du har tillid til. Vi kendte vores VVS-mand fra tidligere og vidste, at han havde sat mange anlæg op som vores. Derfor gik vi ind i projektet med sindsro og har fået et Sonnenkraft-anlæg, som vi er supertilfredse med.

Lukket for kommentarer