Oplev Danmarks største sol-event – Solardays.dk

Danmark holder for første gang European Solar Days. Det sker den 12.-14. maj, hvor i alt 17 europæiske lande fejrer solenergien og dens muligheder. Der er planlagt 7.000 events fordelt over Europa, og der forventes 500.000 deltagere. Danskerne kan deltage i sol-dagene gennem en stribe events rundt om i landet – og opleve solenergiens mange fordele.

 

Der er god grund til at fejre solen og dens energi. For selv om solen ikke skinner hver dag, er den alligevel den største energiressource, vi har adgang til – og den giver os nogle fantastiske muligheder for lokal og ren energi, der ikke forurener, ikke larmer og ikke udleder CO2.

 

Solenergi dagene løber over 3 dage, og der er arrangeret 40 forskellige lokale events fordelt over hele landet. Det betyder, at alle har mulighed for at se et solenergianlæg, både store solenergianlæg på størrelse med en fodboldbane og mindre anlæg, der sørger for varme eller strøm i lokale bygninger.

 

De mange events, der løber af stablen i løbet af Solar Days, kan gøre danskerne klogere på udnyttelsen af solenergi. Arrangementerne omfatter foredrag og konferencer, udstillinger, besøg hos anlægsværter, producenter og installatører, temadage på skoler og universiteter, konkurrencer og meget mere.

 

Danskerne bør derfor sætte en sol i kalenderen den 12.-14. maj og holde øje med www.solardays.dk, der løbende bliver opdateret med, hvad der foregår hvor og hvornår.

Solenergibranchen har fået European Solar Days til Danmark for at sætte fokus på, at solen er en fri, ubegrænset vedvarende energikilde, vi kan bruge til at producere varme og el med via solfangere og solceller, og at solenergi kan anvendes både i private hjem og som en del af en central varme- eller energiforsyning.

 

”European Solar Days er en stor fælles-europæisk event, der plejer at have omkring 500.000 deltagere i hele Europa. Vi synes selvfølgelig, at danskerne også skulle have mulighed for at være en del af det sol-fællesskab og opleve solenergiens mange muligheder. Vi er derfor meget glade for, at det i år er blevet muligt,” fortæller Klaus Ellehauge, der står i spidsen for Solardays.dk

Vidste du for resten:

  • At solen i gennemsnit skinner 1.800 timer om året i Danmark.
  • At vi med 1.800 solskinstimer om året kan producere mere varme og el fra solens stråler, end man kan i Paris.
  • At solvarme på verdensplan producerer mere energi end vindenergi.
  • At solceller nu har overhalet vindenergi på europæisk plan.

 

 

For mere information kontakt venligst:

Projektleder Klaus Ellehauge på tlf. 86 13 20 16 eller mail klaus.ellehauge@elle-kilde.dk.

Lukket for kommentarer