Solenergi

Solens energi skal udnyttes bedre- både som solvarme og sol-el.

Potentialet i solenergien er stor. Solen skinner i gennemsnit 1.800 timer om året i Danmark. Energien stråler ned over jorden året rundt, vi kan vælge at bruge den eller ej. Det at solen skinner om vi bruger energien eller ej gør solenergi til en af de reneste og største energiformer der findes. Energien er naturligvis kraftigst om sommeren, når solen står højt, men solens stråler trænger også igennem om vinteren, og også når der er overskyet. Meget af den energi der bruges på kontorer, i industrien, og i hjemmet bruges i dagtimerne. Det er derfor ideelt at bruge solens energi til at dække energibehovet eller dele af energibehovet.

Den kan udnyttes både på mindre anlæg på hustage, men der er også mulighed for at bruge solenergien i stor skala anlæg.

Her ses et stort solvameanlæg:

Her ses et stort solcelleanlæg:

Lukket for kommentarer